Εύκολα χτενίσματα για να μην ζεσταίνεσαι το καλοκαίρι


Προσπαθώ να προετοιμαστώ ψυχολογικά για τις ζέστες του καλοκαιριού. Εγώ δεν αντέχω καθόλου την ζέστη και κάθε χρόνο λέω να το παίξω fashionista, να φορέσω τα περίεργα ρούχα και τα πιο εντυπωσιακά υφάσματα αλλά τελικά πάντα καταλήγω σε ένα
σορτς, φανελάκι, σαγιονάρες και κότσο τα μαλλιά. Δεν μπορώ ούτε κοντομάνικο να βάλω γιατί νιώθω πως πνίγομαι. Δεν είμαι του καλοκαιριού. Τι να κάνω, έχω και βόρειο αίμα (ολλανδικό) στις φλέβες μου! Δεν μπορώ να συνηθίσω με τίποτα τους 35 βαθμούς που έχει εδώ στην Ελλάδα. Επειδή όμως δεν θέλω να κυκλοφορώ συνέχεια απεριποίητη σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σου μερικά απλά χτενίσματα που θα κάνουν κάθε βαρετή εμφάνισή σου πιο μοδάτη αλλά ταυτόχρονα να παραμένεις δροσερή.
 

Το πρώτο χτένισμα έρχεται κατευθείαν από το γραφείο μας. Γιατί να κάνεις μία πλεξίδα αν μπορείς να κάνεις δύο! Η Ιωάννα και εγώ (Δανάη) κάναμε δύο ολλανδικές πλεξίδες η κάθε μία γιατί είναι πιο παιχνιδιάρικες απ' ότι μία μόνη της. Προτιμήσαμε την ολλανδική (είναι η ακριβώς ανάποδη της γαλλικής) γιατί είναι εύκολη και πιο εντυπωσιακή. 
 

Το επόμενο χτένισμα θέλει τρία κοτσιδάκια και πολλές φουρκέτες. Το μόνο που έχεις να κάνεις είναι να τυλίξεις με επιμελώς ατημέλητο τρόπο τις κοτσίδες γύρω από τα λαστιχάκια και να τα σταθεροποιήσεις με τα τσιμπιδάκια. Εδώ μπορείς να δεις το ίδιο χτένισμα αλλά αντί για απλές κοτσίδες μπορείς να το κάνεις με πλεξίδες. 
 

Κάνε τον απλό πρόχειρο κότσο πιο ενδιαφέρον με μια ανάποδη πλεξίδα. Στην αρχή μπορεί να δυσκολευτείς λίγο επειδή γυρνάς το κεφάλι ανάποδα αλλά μετά από δύο φορές θα το συνηθίσεις. 
 
 
Αυτό το χτένισμα είναι αρκετά γνωστό ειδικά αν συχνάζεις στο Pinterest. Η συγκεκριμένη κοπέλα έδωσε ένα άλλο ύφος στο απλό σινιόν κάνοντας την κοτσίδα αλογοουρά. Δεν είναι απλά κα΄τάλληλο για τις καθημερινές εμφανίσεις σου αλλά και για πιο επίσημες! 
 
 
Μπερδεύεσαι με τις πλεξίδες; Κάνε δύο στριφτές κοτσίδες και τύλιξέ τις με τέτοιο τρόπο να σχηματίζουν ένα σινιόν. Φυσικά σταθεροποίησε το χτένισμα βάζοντας πολλές φουρκέτες.
πηγη:followme